CV


TYÖHISTORIA

Kannaksen lukio, Muoti- ja vaatesuunnittelun opettaja vuodesta 2017 alkaen. Muoti- ja vaatesuunnittelun kurssi MTP14 kevät ja syyslukukaudella 2018, sekä syksyllä 2019.

Lasten talvikarnevaaleille toteutettavan musiikkiteatteriproduktio ”Adalmiinan helmen” puvustuksen ohjaus ja suunnittelu vuonna 2019 (ohjaus Ninni Parviainen) sekä tammikuussa 2020 ensi-illassa rakastettu lastensatu Pekka Tötöpöhäntä. Puvustuksen suunnittelu ja valmistus kolmen lukion yhteiseen produktioon ”Memory Scan” syksyllä 2017 (ohjaus Suvi Vanhalakka). 

Muotitalo Marja Collection oy – by Marja – Myymälänhoitaja. Mittatilausasut ja stailaus, somistus, ulkomaankauppa, myyntityö, asiakaskontaktit ja tuotekehitys. Työ on sisältänyt myymälän hoidon, asukokonaisuuksien suunnittelun asiakkaalle ja myös tarvittaessa tuotannonohjausta, piensarjojen hallintaa. Työsuhde alkanut 2005, päätoimisena vuodesta 2007 ja päättynyt lokakuussa 2018.

Lahden kaupungin nuorisopalvelut, kädentaito-ohjaaja alkaen tammikuusta 2005, työsuhde jatkuu edelleen. Työtehtävinä nuorisotalolla perinteinen nuorisotyö, kädentaitoryhmät, erityisnuorten tukiryhmät ja osallistaminen.  Projektityönä toteutettu mm. kierrätysaskartelujen suunnittelu valtakunnalliselle Ympäristöreppu-sivustolle. Valittiin osallistumaan ja edustamaan Lahden nuorisopalveluja Erasmus+ tapahtumaan Roomassa keväällä 2017, jossa alan toimijat pohtivat suvaitsevuutta muuttuvassa Euroopassa.

Tiirismaan lukio, Tekstiilityön tuntiopettaja keväällä 2020. Useita tekstiili- ja kuvataide kursseja vuosina 2003-2011, muun muassa Musikaalin puvustus- kurssit musikaaleihin Auringonsynty (2003), Peter Pan (2007) ja The Boyfriend (2009) sekä uuden kurssin kehittely ja toteutus, penkkaripuvustus (2010-2011). Kurssit sisältävät laajan skaalan käsityötekniikoiden hallintaa, sekä työryhmänä toimimista, esitysten kokonaisvaltaisen puvustuksen suunnittelun ja sen toteuttamisen ohjaamisen.

Neljäs Laaksonen oy, Mc Donald’s Hollola – keittiö ja asiakaspalvelutyö 1999-2005. Työssä suoritettu hygieniapassi.

 

LUOTTAMUSTOIMET

Teatteri Vanhan Jukon hallituksen jäsen syyskuusta 2018

Tiirismaan lukion oppilaskunnan puheenjohtaja 1999-2000

KOULUTUS

Tiirismaan lukio, kuvataidelinja 2001

Koulutuskeskus Salpaus, Yksilöllisen pukeutumisen artesaani 2005

LAMK – Lahden ammattikorkeakoulu, Tekstiili- ja vaatetustekniikan insinööri 2018

 

TEATTERI

1999 Grease – Tiirismaan lukio – puvustuksen toteutus musikaaliin

2000 Oo mikä nainen – Tiirismaan lukio – puvustuksen suunnittelu ja toteutus

2001 Macbeth – Lahden nuorisoteatteri – Noitien puvustus ja roolityöskentely lavalla

2002 Yönsisar – harjoittelu Lahden kaupunginteatterin puvustossa

2003 Auringonsynty – Tiirismaan lukio – puvustuksen suunnittelu ja toteutus

2007 Peter Pan – Tiirismaan lukio – puvustuksen suunnittelu ja toteutus sekä työryhmän ohjaus

2008 Jumala – Lahden lauantainäyttämö – puvustus

2010 Boy Friend – Tiirismaan lukio – puvustuksen suunnittelu ja toteutus sekä työryhmän ohjaus

2013-16 Yksittäisiä rooliasuja teatteri Vanha Jukoon (Kullervo/Richard/Outoa paloa eräästä kaupungista)

2016 Pekka Töpöhäntä – Teatteri Vanha Juko, ohjaaja Suvi Halinen – puvustuksen suunnittelu ja toteutus

2017 Memory Scan – kolmen lukion yhteisproduktio ohjaus Suvi Vanhalakka – puvustus

2017 Ystävien Sporttipäivä – Teatteri Vanha Juko – lavastus ja puvustuksen freesaus

2017 Kaikki isäni hotellit – ohjaus Linda Wallgren/ Teatteri Vanha Juko – puvustus, tarpeisto ja visuaalisuus

2018 Zorro – Orimattilan teatteri, ohjaus Suvi Vanhalakka – puvustuksen suunnittelu ja toteutus

2018 Saksalan maisterin omenatarha – Ainopuiston teatteri, ohjaaja Timo Taulo – puvustuksen suunnittelu ja toteutus

2018 Jepulis Penjamin ja Tulitikkutytär – Ainopuiston teatterin joulunäytelmä kaupungin talon sisäpihalla joulukuussa 2018, ohjaaja Timo Taulo

2019 Adalmiinan helmi – Kannaksen lukio/Lahden kaupunginteatterin Aino näyttämöllä helmikuussa, ohjaus Ninni Parviainen – Puvustuksen suunnittelu, toteutus ja kuvataidelukiolaisista koostuvan puvutustyöryhmän ohjaus, osittainen tarpeisto.

2019 Kesäyön unelma – Lahden nuorisoteatterin näytelmä, ohjaus Terhi Tuomikko – Lavastuksen ja puvustuksen suunnittelu ja toteutus.

2019 Hiirenloukku – Agatha Christien klassikko Orimattilan teatterin tuotantona, ohjaus Ninni Parviainen. Näytelmää esitettiin sekä Olahuoneella ja myöhemmin Jätinpesän ulkonäyttämöllä. Puvustuksen ja lavastuksen suunnittelu ja toteutus yhdessä puusepän kanssa kumpaankin kohteeseen.

 2019 Pajulahden laulu – Pajulahden 90-vuotisjuhlille toteutettu näytelmä urheilukeskuksen historiasta, ohjaaja Anni Mikkelsson. Näytelmän puvustuksen suunnittelu ja toteutus.

2019 Arvovieras – Urajärven kartanoteatterin kesänäytelmä, ohjaaja Ninni Parviainen. Puvustuksen suunnittelu ja toteutus.

2019 Ainopuiston teatterin Lahti trilogia – Ohjaaja ja käsikirjoittaja Timo Taulo. Puvustuksen suunnittelu ja toteutus näytelmiin. Mukana toteutuksessa harjottelijoita Koulutuskeskus Salpauksesta.

Äitee ja kilpasiskot

Vanhan puukirkon tarina

Herra Helismaan lempilaulu

2019 Don Juan – Molierin klassikko teatteri Vanhassa Jukossa, ohjaaja Janne Pellinen, visuaalinen suunnittelu Paula Koivunen ja toteutus Hanna Kaitila

2019 Pormestarin uudet vaatteet – Ainopuiston teatterin koko Lahden joulusatu. Ohjaus Timo Taulo. Puvustuksen ja tarpeiston suunnittelu ja toteutus. 

2019 Pekka Töpöhäntä – Kannaksen lukio esittää Lahden kaupunginteatterin Aino näyttämöllä helmikuussa, ohjaus Ninni Parviainen – Puvustuksen suunnittelu, toteutus ja kuvataidelukiolaisista koostuvan puvutustyöryhmän ohjaus, osittainen tarpeisto.

2020 Ronja Ryövärinytär – Astrid Lindgrenin klassikosta dramatisoitu näytelmä Teatteri Vanhassa Jukossa. Ohjaus Markus Karekallas.  Kokonaisvisuaalisuuden suunnittelu ja toteutus.

 

 

TIETOTEKNIIKKA

Windows ja Mac työympäristöt

Microsoft Office taidot kiitettävät

Corel Draw, Illustrator alkeet

Adobe Photoshop, sekä avoimenlähdekoodin Gimp

InDesign perusteet

Kaavoitusohjelmat:  Investronica, sekä Grafis-alkeet

 

KIELITAITO

Englanti, suullinen ja kirjallinen kiitettävä sekä laaja ammattisanaston hallinta

Ruotsi, suullinen ja kirjallinen, kohtalainen

Ranska, alkeet

Saksa, alkeet

Slovenia, alkeet

HARRASTUKSET

Kuvataiteet: Valokuvaus, maalaus, graafinen suunnittelu, kuvankäsittely

Tekstiilityö: Kankaanpaino/serigrafia, miesten pukeutuminen, huovutus sekä neulonta

Retro keräily – Marjatta Metsovaara

Puutarhan hoito

Sisustaminen

Sienestys