Hanna Kaarina Kaitila


Hanna Kaarina Kaitila. Lapsesta asti käsillä tekeminen, muotojen hahmottaminen ja visuaalisuus ovat olleet iso osa minua. Ponnahduslauta visuaalisuuden pariin ja todellinen kipinä syttyi Tiirismaan lukiossa, jossa ystävieni kanssa jo opiskelijoina olimme mukana projekteissa, koulun musikaaleissa, viihdelevytuotannossa ja tapahtumien järjestämisessä. Päädyin lopulta opiskelemaan tekstiili- ja vaatetusinsinöörikoulutukseen, jossa kaksi täysin erilaista puoltani saivat toimia sulassa sovussa.

Rakkaus teatteriin kasvoi opiskelujen aikana, kun palasin entiseen kouluuni ohjaamaan opiskelijoita kursseille, joilla valmistettiin puvustus Tiirismaan lukion musikaaleihin. Olen työskennellyt teatterin parissa tasaisesti lukioajoista asti.

Kuvailisin olevani monen alan visualisti, sillä innostus ja osaaminen ei rajoitu vain tekstiileihin ja vaatteisiin. Tekniikka – niin tekstiilien valmistuksessa, kuin digitalisoituvassa maailmassa kiehtoo minua.

Lapsuudesta Hollolan maaseudulla asti on mukana vahvasti kulkenut side ympäröivään luontoon ja suomalaisen käsityön perinteet ovat juurtuneet syvälle. Tällä hetkellä luonto näkyy vahvimmin puutarhaharrastuksessa, jossa uudistan villiintynyttä puutarhaa ja metsästän sinne perinnekasveja. Siemenestä kasvaneet elämän alut tuovat suuren mielihyvän ja ystävän kukkapenkistä jaettu juuripaakku on aarre.

Löysin paikkani vaatetusmaailmassa lahtelaisesta vaatetusyrityksestä by Marjasta, jossa työskentelin opiskeluajoista aina lokakuuhun 2018 asti. Tällä hetkellä teen opetus- ja ohjaustyötä, sekä freelancerina puvustuksia ja lavastuksia eri teattereissa.

“Et rien n’est tel que le rêve pour engendrer l’avenir. Utopie aujourd’hui, chair et os demain.”

“Unelmointi on paras tapa luoda tulevaisuutta. Se mikä on utopiaa tänään, on todellista huomenna.”