Minä

Hanna

Hanna Kaarina Kaitila. Olen Hollolan maaseudulla kasvanut kahden vaatetus suvun lapsi. Lapsesta asti käsillä tekeminen, muotojen hahmottaminen ja visuaalisuus on olleet iso osa minua. Ponnahduslauta visuaalisuuden pariin ja todellinen kipinä syttyi Tiirismaan lukiossa, jossa nuorina osaajana ja tekijänä pääsin ystävieni kanssa mukaan koulun suuriin projekteihin, koulun musikaaleihin, viihdelevy tuotantoon ja tapahtumien järjestämiseen. Päädyin lopulta opiskelemaan tekstiili- ja vaatetus insinööriksi,  koulutukseen jossa kaksi täysin erilaista puoltani saivat toimia sulassa sovussa.

Rakkaus teatteriin kasvoi opiskelujen aikana, kun palasin entiseen kouluuni ohjaamaan opiskelijoita kursseille, joilla valmistettiin puvustus Tiirismaan lukion musikaaleihin. Olen työskennellyt teatterin parissa tasaisesti lukioajoista asti.

Kuvailisin olevani monen alan visualisti, sillä innostus ja osaaminen ei rajoitu vain tekstiileihin ja vaatteisiin. Tekniikka niin tekstiilien valmistuksessa, kuin digitalisoituvassa maailmassa kiehtoo minua.

Mukana on vahvasti kulkenut side ympäröivään luontoon ja suomalaisen käsityön perinteet ovat juurtuneet syväälle. Tällä hetkellä luonto näkyy vahvimmin puutarhaharrastuksessa, jossa uudistan villiintynyttä puutarhaa ja metsästän sinne perinnekasveja. Siemenestä kasvaneet elämän alut tuovat suuren mielihyvän ja ystävän kukkapenkistä jaettu juuripaakku on aarre.

Löysin paikkani vaatetusmaailmassa Lahtelaisesta vaatetusyrityksestä by Marjasta, jossa olen työskennellyt opiskeluajoista aina lokakuuhun 2018 asti. Elämä on taas avoinna!

 

“Et rien n’est tel que le rêve pour engendrer l’avenir. Utopie aujourd’hui, chair et os demain.”

“Unelmointi on paras tapa luoda tulevaisuutta. Se mikä on utopiaa tänään, on todellista huomenna.”